Zrnková káva Blue Orca Coffee Káva La Storia Sellezione Speciale
Zamilujte se i vy do našeho blendu La Storia Sellezione Speciale. Jedná se o spojení tří druhů kávových zrn, čímž vznikla jedinečná kávová směs. Sellezione Speciale je čerstvě praženou kávou přímo z pražírny kávy Blue Orca COFFEE.
Jedná se o chutnou, čerstvou kávu vynikající kvality, která poskytne jedinečný kávový zážitek v každém jednotlivém šálku espressa.
Tři druhy kávových zrn
Náš blend Sellezione Speciale je spojením tří druhů kvalitních kávových zrn. Jsou jimi:
- Brazil Fazenda Cachoeira da Grama Yellow Bourbon, jež byla zpracována ryze přírodním způsobem,
- Colombia Excelso Finca la Costa, která byla zpracována tzv. mokrým způsobem,
- Ethiopia Washed Sidamo Mamo Kacha, opět zpracována již zmíněným mokrým způsobem.
Poměry jednotlivých zrn jsou dokonale vyváženy a toto perfektní vyvážení zajišťuje to, že každé vámi připravené espresso z této směsi kávových zrn, bude chuťově dokonale vyvážené.
Naši kvalitní směs kávových zrn La Storia Sellezione Speciale naleznete v kategorii Výběrová pražená káva.
Informace:
Balení: 1kg
Typ: Zrnková káva směs
Složení: 100% arabika
Intenzita chuti: 4/5
Kyselost: 2/5
Stupeň pražení: 3/5
Chuťové tóny: čokoládové, mandlové a jahodové.
La Storia Sellezione Speciale
Naše směs La Storia Sellezione Speciale byla vytvořena zejména pro milovníky dokonalého espressa. Lze ji poměrně výstižně charakterizovat jako 3 x P, kdy tato P znamenají:
- Potente - espresso musí být silné.
- Perfetto - je nezbytné, aby bylo bez jakýchkoliv vad a silně koncentrované.
- Profondo - je potřeba, aby mělo hloubku chuti a širokou škálu chuťových tónů.
Chuťové tóny
Chuťové tóny, které můžete nalézt v naší kávě La Storia Sellezione Speciale, jsou následující:
- čokoláda
- mandle
- jahoda.
Charakteristika kávy
Níže uvádíme hlavní vlastnosti a charakteristiky naší kávy La Storia Sellezione Speciale v přehledných bodech:
- Datum pražení: NE STARŠÍ NEŽ 72 hodin od objednání!
- Káva pro: tlakový kávovar na espresso, překapávaný kávovar, French press
- Typ: zrnková
- Druh kávy: 100% Arabica
- Intenzita chuti: 4/5
- Kyselost: 2/5
- Stupeň pražení: 3/5
BRAZIL Fazenda Cachoeira da Grama Yellow Bourbon
- Původ: BRAZÍLIE
- Region: Vale de Grama, Mogiana
- Odrůda: Arabika - Yellow Bourbon
- Způsob získávání: přírodní
- Nadmořská výška pěstování: 1100 - 1650 metrů nad mořem
Colombia Excelso Finca la Costa
- Původ: KOLUMBIE
- Region: Antioquia
- Odrůdy: Maragogype, Caturra, Bourbon, Typica
- Způsob získávání: mokrý
- Nadmořská výška pěstování: 1900 - 2100 metrů nad mořem
ETHIOPIA Washed Sidamo Mamo Kacha
- Původ: ETHIOPIE
- Region: Yirgacheffe
- Odrůda: Caturra
- Způsob získávání: mokrý
- Nadmořská výška pěstování: 1500 - 2100 metrů nad mořem
Balení zaručující čerstvost
Námi používané obaly jsou nejlepším možným řešením, jak můžete udržet vaši kávu co nejvíce čerstvou. Jsou vybaveny zapínáním na zip a jednocestným ventilkem.
- Ventil zabraňuje pronikání kyslíku dovnitř balení a zároveň umožňuje kávě odplynit čerstvě po upražení.
- Zavírání na "zip" je způsob skladování, díky kterému nemusíte přesýpat kávu do sklenic nebo jiných nádob ze strachu, že v něm káva zatuchne.
Pražení OMNIROAST
Právě pražení kávových zrn pomocí metody Omniroast umožňuje, že si můžete připravit kávu v pohodlí svého domova, a to jak v espresso kávovaru (automatický portafiltr), tak i pomocí metod přeléváním.
Dokonalý kompromis - tento způsob pražení zachovává v kávových zrnech jejich přirozený charakter, který odráží vlastnosti daného regionu, botanické odrůdy nebo způsobu zpracování.
Umožní nám vychutnat si šťavnaté espresso i lahodnou francouzskou kávu nebo kávu z konvice.
Způsob a stupeň pražení kávy
Je třeba připomenout, že na výslednou chuť kávy v šálku má vliv mnoho faktorů, které lze obecně rozdělit do 3 skupin:
- farma(podmínky, botanická odrůda, způsob zpracování kávy atd.),
- pražírna (způsob pražení kávy),
- a příprava kávy doma (způsob a jemnost mletí, množství vody, kvalita vody atd.)
Naše pražení
Na fotografii představujeme 3 základní stupně pražení kávy pro vizualizaci.
Naše kávy jsou středně pražené – to znamená, že zrna v balení budou zcela suchá, lehce matná. To je zapouzdření všech olejů v kávovém zrnu, aby odrážely vlastnosti odrůdy kávy. To je jeden z rozdílů mezi kávami z pražírny a kávami, které jsou tmavě pražené, aby mimo jiné skryly případné vady zrna.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.