Zrnková káva Blue Orca Coffee LA STORIA D'ORO
Vyzkoušejte naši jedinečnou kávu La Storia d'Oro 100% Arabica - čerstvě pražený druh arabiky přímo z pražírny kávy Blue Orca COFFEE! Tato chutná a čerstvá káva, která má vynikající kvalitu, vám poskytne dokonalý požitek z lahodného espressa v každém šálku.
Čerstvě pražená pro neopakovatelnou chuť
Naše zrnková káva La Storia d'Oro je čerstvě praženou 100 % arabikou, kterou si u nás můžete zakoupit balenou po 1 kg. Tato směs je složena z pečlivě vybraných zrn 100% arabiky, pro jejíž přípravu byla použita pouze vysokohodnotná arabická zrna:
- Brazil Forca Cafe Lucas de Oliveira Costa Natural Casa da Crianca, jež byla zpracována ryze přírodním způsobem
- Colombia Supremo 17/18 Fincas Tarso Antioquia, která byla zpracována tzv. mokrým způsobem
- a Guatemala SHB EP Antigua Los Volcanes, opět zpracována již zmíněným mokrým způsobem.
Poměry jednotlivých zrn jsou dokonale vyváženy a toto perfektní vyvážení zajišťuje to, že každé vámi připravené espresso z této směsi kávových zrn, bude chuťově dokonale vyvážené.
Naši kvalitní kávu La Storia d´Oro jsme zařadili do kategorie Výběrová pražená káva.
Informace:
Balení: 1kg
Typ: Zrnková káva směs
Složení: 100% arabika
Intenzita chuti: 4/5
Kyselost: 2/5
Stupeň pražení: 3/5
Chuťové tóny: kakaové, ořechové, lesních plodů
La Storia Sapore d'Oro
Naše směs La Storia d'Oro byla vytvořena především pro milovníky dokonalého espressa. Lze ji poměrně výstižně charakterizovat jako 3 x P, přičemž tato P znamenají:
- Potente - espresso musí být silné.
- Perfetto - je nezbytné, aby bylo bez jakýchkoliv vad a silně koncentrované.
- Profondo - je potřeba, aby mělo hloubku chuti a širokou škálu chuťových tónů.
Chuťové tóny
Chuťové tóny, které můžete nalézt v naší kávě La Storia d´Oro, Jsou následující:
- kakao,
- ořechy,
- a lesní plody.
Vlastnosti kávy
Níže uvádíme hlavní vlastnosti a charakteristiky naší kávy La Storia d'Oro v přehledných bodech:
- Káva pro: tlakový kávovar, překapávaný kávovar, kávovar, French press
- Typ: kávová zrna
- Druh kávy: 100% Arabica
- Intenzita chuti: 4/5
- Kyselost: 2/5
- Stupeň pražení: 3/5
Upravte jemnost mletí podle způsobu přípravy
Velmi důležitý je i způsob, kterým vaši zrnkovou kávu melete a to v závislosti na způsobu její následné přípravy. Nesprávná volba jemnosti mletí může mít negativní dopad na chuť ve vašem šálku. Káva se může stát příliš vodnatou, plochou na své chuti a krátkou, nebo i těžkou, hořkou a nevýraznou.
Jak zvolit správnou hrubost při mletí zrn
Na našem grafu můžete vidět, jak vybrat vhodnou tloušťku při mletí vaší kávy a to od velmi jemného způsobu mletí, které je vhodné pro tlakové metody, až po zcela hrubé mletí. Nahrubo namletá kávová zrna je nejlepší připravovat pomocí metody přelévání.
Ale může tomu být i jinak
Je ale zároveň důležité si uvědomit, že vhodná velikost při mletí vašich kávových zrn není dána jednou provždy a že:
- pro každý jednotlivý druh kávy a pro každou metodu její přípravy se bude mírně lišit,
- stejně tak se může i měnit v průběhu času,
- rozhodně stojí za to, abyste si zkusili experimentovat při hledání optimální chuti pro daný druh kávy nebo metody přípravy.
Brazil Forca Cafe Lucas de Oliveira Costa Natural Casa da Crianca
- Země původu: BRAZÍLIE
- Oblast: Carmo de Minas
- Odrůda: Arabica: Typica, Bourbon
- Způsob získávání: přírodní
- Nadmořská výška pěstování: 1400 - 1700 metrů nad mořem
Kolumbie Supremo 17/18 Fincas Tarso Antioquia
- Země původu: KOLUMBIE
- Oblast: Tarso Antioquia
- Odrůda: Maragogype, Caturra, Bourbon, Typica
- Způsob získávání: mokrý
- Nadmořská výška pěstování: 1500 - 1700 metrů nad mořem
Guatemala SHB EP Antigua Los Volcanes
- Země původu: GUATEMALA
- Oblast: Sierra Madre
- Odrůda: Caturra
- Způsob získávání: mokrý
- Nadmořská výška pěstování: 2000 - 2300 metrů nad mořem
Balení zaručující čerstvost
Námi používané obaly jsou nejlepším možným řešením, jak můžete udržet vaši kávu co nejvíce čerstvou. Jsou vybaveny zapínáním na zip a jednocestným ventilkem.
- Ventil zabraňuje pronikání kyslíku dovnitř balení a zároveň umožňuje kávě odplynit čerstvě po upražení.
- Zavírání na "zip" je způsob skladování, díky kterému nemusíte přesýpat kávu do sklenic nebo jiných nádob ze strachu, že v něm káva zatuchne.
Pražení OMNIROAST
Právě pražení kávových zrn pomocí metody Omniroast umožňuje, že si můžete připravit naši kávu v pohodlí svého domova, a to jak v espresso kávovaru (automatický portafiltr), tak i pomocí metod přeléváním.
Dokonalý kompromis - tento způsob pražení zachovává v kávových zrnech jejich přirozený charakter, který odráží vlastnosti daného regionu, botanické odrůdy nebo způsobu zpracování.
Umožní nám vychutnat si šťavnaté espresso i lahodnou francouzskou kávu nebo kávu z konvice.
Způsoby přípravy
Káva La Storia d'Oro - je 100% směs kávový zrn Arabica, složená ze zrn z Brazílie, Kolumbie a Guatemaly. Zrna této kávy představují nejvyšší kvalitu. Skvěle se bude hodit do automatických kávovarů a po namletí na správnou tloušťku bude fantastická v portafiltru, konvici na kávu nebo French Press.
La Storia D'Oro se skvěle hodí pro přípravu espressa a černé kávy, poslouží i jako základ pro lahodné cappuccino nebo latte.
Způsob a stupeň pražení kávy
Je třeba připomenout, že na výslednou chuť kávy v šálku má vliv mnoho faktorů, které lze obecně rozdělit do 3 skupin:
- farma (podmínky, botanická odrůda, způsob zpracování kávy atd.),
- pražírna (způsob pražení kávy),
- a příprava kávy doma (způsob a jemnost mletí, množství vody, kvalita vody atd.)
Naše pražení
Na fotografii představujeme 3 základní stupně pražení kávy pro vizualizaci.
Naše kávy jsou středně pražené – to znamená, že zrna v balení budou zcela suchá, lehce matná. To je zapouzdření všech olejů v kávovém zrnu, aby odrážely vlastnosti odrůdy kávy. To je jeden z rozdílů mezi praženými kávami a maretskými kávami, které jsou tmavě pražené, aby mimo jiné skryly případné vady zrna.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.